Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #48 Voor 6 personen

Tapas voor bij het laatste glaasje ros

De zomer loopt al weer ten einde. De buien trekken over het land en er moet afscheid worden genomen van het verfrissende glaasje rosé. Om dat afscheid goed te begeleiden heb ik twee hapjes die het goed doen als tapas bij de borrel. Mocht de rosé er niet meer in zitten, dan doen de hapjes het ook goed bij een knapperig haardvuur. Schenk er dan rode wijn bij.Beide hapjes zijn makkelijk van te voren te bereiden en hoeven op het moment zelf alleen nog de oven in. Bewaar ze maximaal drie dagen in de koelkast.

Dit heb je nodig

20 Amandelen, gevliesd
20 Gedroogde abrikozen
10 plakjes Gerookt ontbijtspek

200 gram Zachte geitenkaas
10 plakken Gedroogde ham
Honig, naar smaak
Peper, tijm of iets anders lekkers, naar smaak

En zo maak je het

Breng de abrikozen in koud water aan de kook en laat afkoelen. Ze zijn nu zacht. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie mooi bruin. Dit kan ook in de oven. Let goed op, want noten branden snel aan. Steek een amandel in een abrikoos en rol deze in een half plakje spek. Herhaal dit tot de abrikozen op zijn. Zet de pakketjes tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

Voor de geitenkaashapjes de honing door de kaas mengen (eventueel wat peper, tijm of een andere smaakmaker toevoegen). Proef. Verdeel, als de smaak je bevalt, het mengsel in ongeveer twintig balletjes ter grootte van een knikker. Wikkel een half plakje ham om de geitenkaas, zodat de kaas er bij het verhitten niet uitloopt. Ook deze hapjes tot gebruik koel wegzetten.

De oven voorverwarmen op 180°C. En de hapjes op een bakblik in 5-8 minuten goed warm laten worden.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand