Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #50 Voor 4 personenPastinaaksoep
Met de introductie van de vergeten groenten van Hak zijn ze de pastinaak vergeten. Dit oud Hollandsche groenteras werd vroeger door de hutspot gestampt omdat er geen aardappel te bekennen was. De witte wortel met een zoetige, uitgesproken smaak doet het uitstekend in een vullende maaltijdsoep.
Dit heb je nodig
1 kilo Pastinaak125 ml Slagroom
Peper en zout
Gerookte Heilbot
1 flesje Duvel of Witbier
1 liter Vis- of Groentebouillon
(of water met visbouillonblokje)
En zo maak je het
Maak de pastinaak schoon door deze te schillen en ontdoe de wortel van kop en kont. Snij vervolgens fijn. Zet dit op in de bouillon en laat pruttelen tot de groente zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of druk door een zeef. Voeg room en bier toe. Breng op smaak met zout en peper. Belangrijk is dat als je soep hebt gebonden met room, het geheel niet meer mag koken. Verdeel de soep over de borden en leg wat gerookte heilbot in het midden. De volgende dag is de soep nog lekkerder.Pastinaak is goed verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkels. Bij een goed gesorteerde groenteboer maak je ook kans.