Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #43 Voor 7 personen

Goede basis

Een heerlijke basissaus, voor diverse doeleinden geschikt. Natuurlijk perfect voor lasagne of tagliatelli, maar ook helemaal goed over gehaktballetjes of door groenten. Dit recept laat zich goed invriezen, dus ik maak de saus altijd in mijn 10 liter pan. Je kan minder maken door de receptuur zeg door 10 te delen.

Dit heb je nodig

3 Flinke uien
1 bolletje Knoflook
2 Rode pepers
400 gram Tomatenpuree
1 kg Wortelen
1 Knolselderij
1 bosje Rozemarijn
1 liter Witte wijn
5 liter Gepelde tomaten in blik
1 liter (Koks)room
Olijfolie
Peper en zout

Handig is

Keukenmachine

En zo maak je het

Schil de groenten en snij ze in grove stukken. Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes, zodat alle houtachtige delen verwijderd zijn. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook en pepertjes fijn. Bak deze in een goede scheut olijfolie glazig. Ondertussen hak je in de keukenmachine de knolselderij, wortelen en de rozemarijn fijn. Voeg dit toe aan het uienmengsel. Laat de groenten even meebakken. Nu de tomatenpuree erdoor. Goed roeren, want in deze fase verbrandt het geheel snel. Als je de saus aan de bodem voelt plakken, giet je de witte wijn erbij. Roeren! Pureer nu de gepelde tomaten en doe ook deze in de pan. Een half uurtje laten pruttelen zodat de groenten goed gaar kunnen worden. Draai het vuur uit en schenk de room erbij. Controleer op zout en peper.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand