Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #12 Voor 7 personenKipkluifjes
Er zijn altijd hapjes die geen introductie nodig hebben. Deze kipkluifjes bijvoorbeeld: ze zijn niet verfijnd en eenmaal ontdekt, niet aan te slepen. Dit recept geeft ruim 20 hapjes.
Dit heb je nodig
1 kg Borrelpootjes3 eetlepels Zoete dikke ketjap (ik gebruik het merk ‘A’ verkrijgbaar bij de AH in witte literflessen)
6 eetlepels Sweet chilli saus (van het merk Go-Tan)
Eventueel olie om in te frituren
En zo maak je het
Bak de borrelpootjes in een goed voorverwarmde oven op 220ºC. bruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Je kan ook de borrelpootjes in niet te grote porties goudbruin frituren. Doel is dat de pootjes knapperig en gloeiend heet zijn. Meng terwijl de kip gaart de ketjap en de chillisaus door elkaar. Hussel hier de de pootjes door. Door de hitte van het vlees versuikerd het ketjap mengsel, wat resulteerd in een heerlijk knapperig en plakkerig hapje. Een servetje kan ik dan ook aanbevelen.Je kan met de chili/ketjap verhouding spelen en er wat sambal aan toevoegen voor wat meer pit.