Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #61 Voor 7 personenRisottoballetjes
Met de restjes van het vorige recept kan je uitstekend heerlijke hapjes draaien. Dat geldt eigenlijk voor elke risotoschotel waarvan je over hebt. Ik maak dan ook graag te veel. Vul de balletjes met mozzarella, wat pate of gebruik een andere leuke vulling.
Dit heb je nodig
Risotto van de vorige dagMozzarella
Ei
Paneermeel
Olie om in te frituren
En zo maak je het
De volgende dag is het restje van de risotto afgekoeld en stijfgeworden. Maak er mooie ronde balletjes van ter grootte van een bitterbal. Dit gaat makkelijk met vochtige handen. Snij de mozzarella in blokjes en druk een stukje kaas in de rijst. Sluit de balletjes wel weer goed af. Er mag geen kaas uitlopen als de boel warm wordt. Haal eerst de balletjes door het ei en vervolgens door de paneer. Frituur de hapjes op 180ºC. in een minuut of vijf mooi goudbruin.Voor je gaat frituren kan je de balletjes los van elkaar invriezen. Zo heb je altijd een leuk, verrassend borrelhapje bij de hand.
Eet smakelijk!