Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #42 Voor 6 personenPasta met tomatensaus
Een klassieke combinatie in een verrassend recept. Door de tomaten nauwelijks te verhitten en de toevoeging van wat azijn, krijg je een soort van warme pastasalade. Frisser dan de meeste pastagerechten en zo klaar.
Dit heb je nodig
600 gram Gedroogde sliertpasta8 Rijpe tomaten
Olijfolie
(Balsamico-)azijn
Peper en zout
Varieer met
Basilicum, peterselie, dragon, lente-ui, goede salami, uitgebakken spek, gedroogde ham of gegrilde aubergineEssentieel
StaafmixerEn zo maak je het
Kook de pasta in goed gezouten water (1 eetlepel zout per liter water) mooi beetgaar. Terwijl de pasta kookt, hak je 5 tomaten in grove stukken. Doe hier een ruime scheut olijfolie bij en wat drupjes azijn. Maal de saus glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Als het goed is, heb je nu een lobbige ‘dressing’. Is het geheel te dun, voeg dan, met de staafmixer aan, nog wat olijfolie toe. Dat helpt. Hak nu de drie overige tomaten, samen met de gekozen kruiden, fijn.Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Roer de dressing saus erdoor. Serveer op een (voorverwarmde) platte schaal met het tomatenkruidenmengsel er bovenop. Schik de gekozen vleeswaren mooi rondom.