Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #42 Voor 6 personen

Pasta met tomatensaus

Een klassieke combinatie in een verrassend recept. Door de tomaten nauwelijks te verhitten en de toevoeging van wat azijn, krijg je een soort van warme pastasalade. Frisser dan de meeste pastagerechten en zo klaar.

Dit heb je nodig

600 gram Gedroogde sliertpasta
8 Rijpe tomaten
Olijfolie
(Balsamico-)azijn
Peper en zout

Varieer met

Basilicum, peterselie, dragon, lente-ui, goede salami, uitgebakken spek, gedroogde ham of gegrilde aubergine

Essentieel

Staafmixer

En zo maak je het

Kook de pasta in goed gezouten water (1 eetlepel zout per liter water) mooi beetgaar. Terwijl de pasta kookt, hak je 5 tomaten in grove stukken. Doe hier een ruime scheut olijfolie bij en wat drupjes azijn. Maal de saus glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Als het goed is, heb je nu een lobbige ‘dressing’. Is het geheel te dun, voeg dan, met de staafmixer aan, nog wat olijfolie toe. Dat helpt. Hak nu de drie overige tomaten, samen met de gekozen kruiden, fijn.

Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Roer de dressing saus erdoor. Serveer op een (voorverwarmde) platte schaal met het tomatenkruidenmengsel er bovenop. Schik de gekozen vleeswaren mooi rondom.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand