Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #64 Voor 1 personen

De bloedsinaasappel

Een ander heerlijk product van dit moment en nu* uitstekend verkrijgbaar: de bloedsinaasappel. Deze vrucht geeft een glas vol prachtig robijnrood sap plus een mooie smaaknuance. Doet het goed bij het zondagse ontbijt, maar met een leuke draai ook fijn in een aperitief, of met een goede scheut wodka zelfs later op de avond. Ik ben groot voorstander van simpele, doeltreffende recepten. Dit zijn er maar liefst drie op een rij.* half februari tot en met eind maart

Dit heb je nodig

Bloedsinaasappels
Campari
Wodka

Handig is

Een sinaasappelpers

En zo maak je het

Voor zondagochtend
Pers zoveel sinaasappels uit dat je twee goede glazen vol kan schenken. Serveer met een zachtgekookt eitje, wat beboterde toast en een kopje koffie. Pure verwennerij als verrassing op bed.


Als aperitief
Vul een (whisky)glas voor 2/3 met het versgeperste sinaasappelsap. Doe hier een scheut (naar smaak) Campari bij en geniet.


Voor later op de avond.
Giet een bodempje (30 ml) wodka in een longdrinkglas en vul dit aan met gekoeld sap van de bloedsinaasappel. Een super wodka jus.Geniet ervan!

Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand