Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #64 Voor 1 personenDe bloedsinaasappel
Een ander heerlijk product van dit moment en nu* uitstekend verkrijgbaar: de bloedsinaasappel. Deze vrucht geeft een glas vol prachtig robijnrood sap plus een mooie smaaknuance. Doet het goed bij het zondagse ontbijt, maar met een leuke draai ook fijn in een aperitief, of met een goede scheut wodka zelfs later op de avond. Ik ben groot voorstander van simpele, doeltreffende recepten. Dit zijn er maar liefst drie op een rij.* half februari tot en met eind maart
Dit heb je nodig
Bloedsinaasappels
Campari
Wodka
Handig is
Een sinaasappelpers
En zo maak je het
Voor zondagochtend
Pers zoveel sinaasappels uit dat je twee goede glazen vol kan schenken. Serveer met een zachtgekookt eitje, wat beboterde toast en een kopje koffie. Pure verwennerij als verrassing op bed.
Als aperitief
Vul een (whisky)glas voor 2/3 met het versgeperste sinaasappelsap. Doe hier een scheut (naar smaak) Campari bij en geniet.
Voor later op de avond.
Giet een bodempje (30 ml) wodka in een longdrinkglas en vul dit aan met gekoeld sap van de bloedsinaasappel. Een super wodka jus.Geniet ervan!