Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #47 Voor 4 personen

Pasta met knoflook, salami en groenten

De basis van dit gerecht bestaat uit de eerder beschreven groentesaus. Ik raadde iedereen aan een vooraad te maken, zodat op een later moment blind gegrepen kon worden naar deze heerlijke saus. Gecombineerd met knoflook, spinata romana en een groene groente die op dat moment voor handen is, ligt de Italiaanse keuken zo op je bord.

Dit heb je nodig

400-500 gram Lintpasta
3 teentjes Knoflook
250 gram Salami (bijvoorbeeld: spinata romana) in dikke plakken
Sperzieboontjes of prei of spinazie of groene kool of iets dergelijks
250 ml Basissaus
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout

En zo maak je het

Hak de knoflook fijn en verhit deze in een weinig olijfolie. Snij de salami in niet te kleine blokjes en gooi in de pan. Maak de groente naar keuze schoon en snij fijn. Bak even mee met de knoflook en de salami. Nu de saus erbij en de groente gaar laten worden. Een bite is niet erg. Onderstussen had je de pasta in goed gezouten water (1 eetlepel per liter water) al dente af kunnen koken. Als de goente gaar is, de pasta door de saus roeren en verdelen over vier borden met wat geraspte Parmezaan erover.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand