Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #63 Voor 4 personenPostelein is fijn
Een van die groenten die nog echt seizoengebonden is: winterpostelein. En postelein is fijn! Door de stampot of als salade doet deze tere groente meer aan de zomer denken dan de naam doet vermoeden. In de betere restaurants wordt er met postelein versierd. Een paar blaadjes met een likje whiskysaus rond de kreeft tillen het bord visueel naar ongekende hoogte. Vandaag een salade.
Dit heb je nodig
100 gram Winterpostelein
handje Wilde spinazie
1 lepel Grove mosterd
Olijfolie
1 drupje (sherry)Azijn
Peper en zout
En zo maak je het
Ontdoe de wilde spinazie van de nerf. Was de blaadjes in ruim water twee tot drie maal om al het zand te verwijderen. Droog in een slacentrifuge. Was de postelein voorzichtig en droog ook deze met de centrifuge. Maak vervolgens een vinaigrette met mosterd, olie en azijn. Breng deze op smaak met zout en peper. Snijd nu de spinazie in dunne reepjes en maak alleen deze aan met de dressing. Schik de postelein op een platte schaal en drapeer in het midden de spinazie. De postelein is te kwetsbaar om met olie en azijn aan de slag te gaan; pas bij het opscheppen raken spinazie en postelein vermengd.
Nota Bene
Eet de postelein op de dag van aankoop, deze verlept in hoog tempo.