Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #57 Voor 7 personen

Kletskoppen

Kletskoppen maken is niet moeilijk. Het leuke van zelf koekjes bakken is dat je helemaal kan variëren in smaak en kraak. De winkels liggen vol met kletskopen van amandelen, thuis kan je er elke noot in stoppen die je lekker vindt. Wat dacht je van pijnboompitten met tijm? Deze variant doet het heerlijk op carpaccio (het meest verkochte voorgerecht in restaurants). Echt waar.

Tip

Maak de kletskoppen ook eens met pinda’s, sesamzaad of walnoten. Deze knapperige varianten doen het goed bij ijs of andere romige toetjes.  

Dit heb je nodig

25 gram Roomboter
100 gram Poedersuiker
50 gram Pijnboompitten
pluk Tijm
1 eetlepel Sinaasappelsap (of water)
snufje Zout
Bakpapier

En zo maak je het

Bak de pijnboompitten licht in een koekepan en hak ze grof. Rits de blaadjes tijm van de takjes en leg ze in een bakje water om van zand te ontdoen. Dep de blaadjes vervolgens droog met wat keukenpapier.

Vermeng alle ingrediënten tot een vrij nat deeg. Maak knikkergrote hoopjes voor mooie, ronde koekjes en leg ze met voldoende tussenruimte (anders heb je één grote kletskop!) op het bakpapier. Bak de hoopjes in een oven van ongeveer 180ºC. in 8 minuten mooi bruin. In het midden mag de kletskop best een wat lichtere kleur hebben.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand