Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #49 Voor 7 personen

Snelle visbouillon

Voordeel van deze bouillon is dat hij snel klaar is. In een half uur heb je een geurende pan vol, geschikt voor soep, saus of stoofpot. Wel is het zo dat, als je de bouillon voor het zeven een nacht in de koelkast laat staan, de smaak beter is. Vries wat je over hebt zonder problemen in.

Dit heb je nodig

Graten van een niet-vette vis
Wortel
(Bleek)selderij
Prei
Ui
Knoflook
Peterselie


En zo maak je het

Om snel een goede smaak uit de groenten te trekken is het belangrijk dat het snijoppervlak maximaal is. Snij de groenten dan ook zo fijn als kan. Rasp ze desnoods. Een keukenmachine doet dit snel, maar als je de techniek van het snijden machtig wilt worden ligt hier je kans. Zet alle ingrediënten net onder in koud water en breng aan de kook. Draai het vuur laag (het mag net niet koken) en laat 20 minuten trekken. Verwijder regelmatig het schuim dat aan het oppervlak komt. Dit geeft een bittere smaak. Zeef de bouillon en haal voor een helder resultaat het vocht door een schone theedoek. Als je een saus of gebonden soep maakt, is dit laatste niet strikt noodzakelijk.


Nota bene

Er staan geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Waar je ook bouillon van trekt, het lukt altijd. Je kan de smaak beïnvloeden door meer of juist minder van een grondstof te gebruiken. Wortel maakt de bouillon  zoeter, selderij geeft een wat zilte smaak. Prei, ui en knoflook geven pit. En met wat meer peterselie smaakt de soep meer naar peterselie. Alles bij elkaar geeft dit een mooie basis voor voor menig heerlijke soep.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand