Kijkje in de keuken
Print dit recept Recept #55 Voor 4 personenChocolade
Een weelderig chocoladedessert dat het zeker goed doet op tafel. Pluspunt is dat het snel klaar is, zodat de tijd in de keuken tot een minimum beperkt blijft. Om de perfecte gaarheid te krijgen, is het verstandig dit recept van te voren een keer te oefenen. De kunst is om de korst luchtig krokant te krijgen terwijl de binnenkant bij het aansnijden lobbig naar buiten komt.
Dit heb je nodig
150 gram Pure chocolade150 gram Ongezouten boter
2 Eieren
2 Eierdooiers
50 gram Basterdsuiker
1 eetlepel Bloem
4 Ovenbestendige bakjes
En zo maak je het
Smelt de chocolade au bain marie (water in een pannetje aan de kook, vuur uit en kleinere pan daarboven met de chocolade erin). Roer nu de boter door de chocolade tot deze volledig is opgenomen. Klop de eieren en de dooiers met de suiker luchtig en vouw dit samen met de bloem voorzichtig door de chocolade. Verdeel dit mengsel over de vier goed ingevette bakjes en zet 8-9 minuten in een goed voorverwarmde oven van 170ºC. Eet dit gerecht lauwwarm.Je kunt de chocolade in de bakjes serveren of storten op een mooi bord. Heerlijk met chocoladeijs of vers fruit.