Workshop Cursus Kookles
In eigen keuken dat maken wat je altijd al wilde koken? Met vrienden of collega’s een gezellige avond hebben met een royaal gevulde tafel als eindresultaat? Eenvoudige gerechten en duidelijke recepten; de juiste ingrediënten om een gerecht vaker te maken.
Een paar voorbeelden ...Het mooie en tegelijkertijd moeilijke van tapas is dat ze lastig zijn te omschrijven. Het kan een volwaardige maaltijd betreffen maar ook een simpel plakje ham op een sherryglas. Want daar komt de naam tapas vandaan: het plakje is een deksel (tapa) om vliegen buiten te sluiten.
Soep
Gazpacho
Tapas met vlees
Albondigas
Champignon verpakt in seranoham
Spaanse kipkluifjes
Amandel en abrikoos omwikkeld met rookspek
Geitenkaas in gedroogde ham
Bladerdeeg gevuld met kalfsgehakt en citroen
Sherrypruim met paté
Lamsspiesjes met witte ui en komijn
Tapas met vis
Gebakken gamba’s met knoflook en peper
Ansjovisspiesjes met olijf en paprika
Paellaballetjes met makreel en selderij
Gegratineerde mosselen
Octopus met puntpaprika
Kaas/groente tapas
Mini-paprika gevuld met kruidenroomkaas
Vijg gevuld met geitenkaas
Manchego met verse kruiden en olijfolie
Tortilla met spinazie spaanse peper en manchego
Uitjes in rode wijn met komijn
Gemarineerde olijven
Verder
Aïoli
Tapenade
Hummus