Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Denk aan een Tapas workshop of Italiaans diner of Menu met wild of iets anders?

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #21 Voor 7 personen

Risottoballetjes

Met de restjes van het vorige recept kan je uitstekend heerlijke hapjes draaien. Dat geldt eigenlijk voor elke risotoschotel waarvan je over hebt. Ik maak dan ook graag te veel. Vul de balletjes met mozzarella, wat pate of gebruik een andere leuke vulling.

Dit heb je nodig

Risotto van de vorige dag
Mozzarella
Ei
Paneermeel

Olie om in te frituren

En zo maak je het

De volgende dag is het restje van de  risotto afgekoeld en stijfgeworden. Maak er mooie ronde balletjes van ter grootte van een bitterbal. Dit gaat makkelijk met vochtige handen. Snij de mozzarella in blokjes en druk een stukje kaas in de rijst. Sluit de balletjes wel weer goed af.  Er mag geen kaas uitlopen als de boel warm wordt. Haal eerst de balletjes door het ei en vervolgens door de paneer. Frituur de hapjes op 180ºC. in een minuut of vijf mooi goudbruin.

Voor je gaat frituren kan je de balletjes los van elkaar invriezen. Zo heb je altijd een leuk, verrassend borrelhapje bij de hand.

Eet smakelijk!



Eet smakelijk!
©2017, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand