Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Denk aan een Tapas workshop of Italiaans diner of Menu met wild of iets anders?

Workshop Cursus Kookles

In eigen keuken dat maken wat je altijd al wilde koken? Met vrienden of collega’s een gezellige avond hebben met een royaal gevulde tafel als eindresultaat? Eenvoudige gerechten en duidelijke recepten; de juiste ingrediënten om een gerecht vaker te maken.


Een paar voorbeelden ...

Het mooie en tegelijkertijd moeilijke van tapas is dat ze lastig zijn te omschrijven. Het kan een volwaardige maaltijd betreffen maar ook een simpel plakje ham op een sherryglas. Want daar komt de naam tapas vandaan: het plakje is een deksel (tapa) om vliegen buiten te sluiten.

Soep

Gazpacho

Tapas met vlees

Albondigas
Champignon verpakt in seranoham
Spaanse kipkluifjes
Amandel en abrikoos omwikkeld met rookspek
Geitenkaas in gedroogde ham
Bladerdeeg gevuld met kalfsgehakt en citroen
Sherrypruim met paté
Lamsspiesjes met witte ui en komijn

Tapas met vis

Gebakken gamba’s met knoflook en peper
Ansjovisspiesjes met olijf en paprika
Paellaballetjes met makreel en selderij
Gegratineerde mosselen
Octopus met puntpaprika

Kaas/groente tapas

Mini-paprika gevuld met kruidenroomkaas
Vijg gevuld met geitenkaas
Manchego met verse kruiden en olijfolie
Tortilla met spinazie spaanse peper en manchego
Uitjes in rode wijn met komijn
Gemarineerde olijven

Verder

Aïoli
Tapenade
Hummus



©2017, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand